Onthulling kunstwerk Jan Homan tijdens tiende Doesburgse Haringparty

0280450_Haring.jpg

DOESBURG – De tiende editie van de Doesburgse Haringparty op donderdag 4 juli krijgt een bijzonder tintje. Deze avond wordt namelijk het kunstwerk ‘Het oude ambacht’ van Jan Homan onthuld. Het kreeg een plekje bij Loc 17, de voormalige GTW-loods aan de Turfhaven.

Jan Homan, de bekende Doesburgse kunstenaar, maakte ‘Het oude ambacht’, dat jarenlang de muur van de oude ambachtsschool in Doesburg sierde. Het werk bestond oorspronkelijk uit 72 keramieken delen en werd na het afbreken van de oude LTS in 2006 geschonken aan De Ezelstal, de stichting die de nalatenschap van kunstenaar Jan Homan beheert. In 2016 werd ‘Het oude ambacht’ aangekocht door Retourtje Doesburg, een groep inwoners die zich sterk maakt voor het terughalen van Doesburgs erfgoed. De organisatie ging op zoek naar een permanente locatie, die werd gevonden aan de Turfhaven.

Donderdag 4 juli, tijdens de Doesburgse Haringparty, wordt het kunstwerk onthuld door de dochter en kleinzoons van Jan Homan. De opbrengst van deze party gaat jaarlijks naar een goed doel en dit jaar is dat de verankering van het werk.
Iedereen is deze avond welkom. Aanmelden voor de Haringparty kan via rotaryclubdoesburg.nl en de kosten bedragen 30 euro per persoon. Hiervoor krijgt de bezoekers consumpties en kunnen zij natuurlijk onbeperkt haring eten. De inloop is vanaf 17.00 uur, het programma begint om 17.30 uur en is rond 20.00 uur afgelopen.
Wie geen belangstelling heeft voor de haringparty, maar wel een bijdrage wil leveren aan het kunstwerk van Jan Homan, kan een e-mail sturen naar Ineke Dingemans, ineke@me.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.