Midzomer-carillonconcert

0279858_FransHaagen.JPG
Beiaardier Frans Haagen bespeelt het carillon

DOESBURG – Op vrijdag 21 juni, de langste dag, wordt het jaarlijkse Midzomer-carillonconcert gehouden vanuit de toren van de Martinikerk in Doesburg. Beiaardier Frans Haagen laat het centrum van de stad genieten van de prachtige klanken van het carillon, volgens kenners één van de mooiste van het land.
Het wordt een bijzonder concert, belooft de organisatie. Vanaf de trans van de toren klinkt door grote luidsprekers orkestmuziek, die wordt gemengd met de klanken van het carillon. Op een van de terrassen in het centrum of wandelend door de stad is de muziek goed te horen.
In verband met de voetbalwedstrijd Nederland-Frankrijk die avond om 21.00 uur wordt gespeeld, begint het concert om 19.30 uur, vroeger dan normaal. Het duurt ongeveer een uur. Het concert wordt onder andere mogelijk gemaakt door een subsidie van de Doesburgse Gestichten én door de donateurs van de Stichting Doesburgs Carillon. Zij zijn uitgenodigd om van de muziek te genieten en elkaar te ontmoeten in de tuin van de familie Slijkhuis in de Kloosterstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.