Ierse muziek in bibliotheektuin

0280009_Boom.jpg
BoOM speelt Ierse muziek

BRUMMEN – De band BoOM brengt vrijdag 28 juni een mix van Ierse folkmuziek in de tuin van de bibliotheek in Brummen. Het optreden begint om 20.00 uur.
BoOM (Band of Older Men) heeft haar muzikale hart verpand aan de Ierse folkmuziek, maar maakt graag een klein uitstapje naar de shanty-muziek. Deze zeemansliederen worden in Ierland veel a capella gezonden en zijn veel te h oren in Ierse pubs. Een aanzienlijk deel van het repertoire van BoOM kan onder de categorie protestsongs worden geschaard. Omdat de teksten veelal oud zijn, gaat het vaak om een aanklacht tegen de eeuwenlange Engelse overheersing in Ierland. Daarnaast staan ook ballades en typische Ierse dansmuziek op het repertoire. BoOM gebruikt veel traditionele Ierse instrumenten, zoals de Ierse fiddle, verschillende soorten fluiten, bodhrán, accordeons, doedelzakken, piano’s, gitaren, banjo’s en harpen.
De entree tot dit concert kost 6 euro. Leden van de bibliotheek betalen 6 euro. Reserveren kan via bijdebieb.op-shop.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.