Grande Finale van Guus Tangelder Big Band

0279388_Eric_Vloeimans_-_Hans_Colijn.JPG
Eric Vloeimans speelt mee tijdens de Grande Finale - Hans Colijn

VELP – Met een Grande Finale neemt Guus Tangelder afscheid van een tijdperk. Na veertig jaar geeft de Guus Tangelder Big Band op vrijdag 21 juni een laatste concert in openluchttheater De Pinkenberg in Rozendaal. De band speelt hierbij samen met het Charivari Trio en trompettist Eric Vloeimans.

Muzikant Guus Tangelder kijkt terug op ‘een lange en indrukwekkende geschiedenis met vele concerten, projecten en samenwerking met culturele partners in de gemeente Rheden’. Hij somt enkele wapenfeiten op: “De zondagmiddag-concerten in Kunsthuis 13 van Guus Dijkhuizen, projecten in samenwerking met de Alliantie van Stef de Wit en Carla Verbost, het IJssel-festival in samenwerking met Gerrit van Middelkoop en boerderij Wachter, festival ‘Jong Goed’ met jongerenorkest de Pubi’s, Carnaval des Arts in samenwerking met beeldend kunstenaar Winston Huisman, ‘Boem Paukenslag’ van Paul van Ostaijen in samenwerking met Walter Jansen, Dubbelslag-concerten in Theothorne en de Pinkenberg en in samenwerking met Riqq de zondagochtendconcerten in het Groene Theater van Kasteel Middachten.”
Voor alles wat hij heeft gedaan, werd Tangelder in 2013 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding uit handen van toenmalig burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden.

Grande Finale

En dan is het nu tijd voor de Grande Finale, zoals hij het laatste concert van de Guus Tangelder Big Band heeft genoemd. Op vrijdag 21 juni zijn belangstellenden welkom in openluchttheater De Pinkenberg op de grens van Velp en Rozendaal. Om 20.30 uur begint hier een concert samen met trompettist Eric Vloeimans en het Charivari Trio, bestaande uit violist Anneke Frankenberg, accordeonist Bart Lelivelt en contrabassist Gerard Schoren.

Na de succesvolle samenwerking tijdens de jubileumtournee ‘Una Noche’ vormt het Charivari Trio een vaste waarde in deze finale. De big band- en wereldmuziek lopen op unieke manier in elkaar over. Componist Joop van Erven schreef de ‘Rhapsody voor Klarinet en Jazzorkest’, speciaal voor de Guus Tangelder Big Band en ook dat wordt deze avond gespeeld, de solo voor klarinet neemt Tangelder voor zijn rekening. De nationaal en internationaal gewaardeerd trompettist Eric Vloeimans speelt composities en arrangementen van hemzelf, samen met de big band.
De Guus Tangelder Big Band bestaat uit saxofonisten Gerlo Hesselink, Guus Jansen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Joost van Buchem, trombonisten René van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers en Gert Nijenbanning, trompettisten Libbe Oosterman, Hans van Houdt, Bram van de Glind en Steve Chadwick, pianist Hans Kwakkernaat, drummer Pieter Bast en Taeke Sol op contrabas.

De entree kost 17,50 euro. Kaarten zijn te reserveren via dezoomerij.nl of guustangelder.nl.

Eric Vloeimans speelt mee tijdens de Grande Finale van de Guus Tangelder Big Band

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.