Een muzikale reis naar het Oosten, via Oekraïne

0279780_Piano.jpg

DOESBURG – ‘World music, Ukraine meets Syria’. Zo heet het programma dat zaterdag 22 juni te zien en horen is bij Podium Doesburg. Het begint om 20.00 uur.

Het programma wordt gebracht door een groep muzikale vrienden uit Syrië, die het leven met muziek inkleurt. Sommigen combineren hun werk met een muziekstudie, anderen zingen of spelen omdat hun hart dat ingeeft. “Bij Podium Doesburg komen we samen om een gedenkwaardige dag te creëren. Voor onszelf en voor ons publiek. We nemen je mee op een muzikale reis naar het Oosten. We starten met ons muzikale erfgoed en reizen langs de geliefde haltes die we allemaal waarderen. Daarna laten we je nieuwe muziek horen die we op onze eigen manier vertolken”, aldus het collectief, dat bestaat uit Linda Al-Abd, Sandy Yazji, Noor Wahidi, Fares Wahbi en Marwan Marjaneh.

Zij spelen samen met een Oekraïens-Nederlands duo. De 20-jarige zangeres Nastya Sulymenko is gevlucht uit Oekraïne en zingt samen met pianist Richard Rhemrev liedjes uit haar vaderland. Het gezelschap wordt aangevuld met een swingende drummer en een violist die bas ging spelen. Hun eerste optreden was spontaan tijdens een benefietconcert voor Oekraïne van sixtiesband Ruych. Inmiddels hebben zij veertig optredens achter de rug en twee cd’s uitgebracht.

podiumdoesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.