Blaasfestival voor jongeren in Spankeren

0279865_Wilhelmina_Spankeren.jpg
Wilhelmina Spankeren - Berry Eskes

SPANKEREN – Jeugdleden van negen muziekverenigingen laten zaterdag 22 juni horen wat zij in hun mars hebben. Dit doen zij tijdens het Jeugdfestival voor blaasorkest, dat wordt gehouden in Spankeren. De 110-jarige muziekvereniging Wilhelmina is gastheer van het festival.

Het jaarlijkse Jeugdfestival voor muziek wordt gehouden op het Kerkplantsoen in Spankeren. Negen muziekverenigingen uit heel Gelderland spelen in de muziektent. Het thema is dan ook ‘met je band in de feesttent’. De orkesten laten horen wat ze kunnen, maar krijgen door een deskundig panel ook handige tips en steken dus ook nog iets op van deze dag. het panel bestaat uit dirigent Henk Lubberdink en componist Wilco Moerman, die speciaal voor dit festival de compositie ‘A sunny summerday’ schreef.
Het is niet toevallig dat het festival dit jaar plaatsvindt in Spankeren. Muziekvereniging Wilhelmina bestaat 110 jaar en viert dit met meerdere activiteiten gedurende het jaar. Het Jeugdfestival voor blaasorkest is een mooie aanvulling op het programma. De optredende orkesten zijn Leerlingenorkest Rheden, C-Orkest – Fanfareorkest Psalm 150 Dinxperlo, Tutti – Harmonie Crescendo ’s Heerenberg, (New) Orphies – Muziekvereniging Orpheus Bathmen, Leerlingenorkest Eendracht Eerbeek, Jeugdorkest Excelsior Barlo Aalten, Opleidingsorkest Muziekvereniging Wilhelmina Spankeren, Leerorkest Dierens Harmonie Orkest / Excelsior Warnsveld en CMV Concordia Oldebroek.

Het programma begint om 10.15 uur en wordt geopend door wethouder Paul Hofman van de gemeente Rheden. Joop Boerstoel, een bekend gezicht uit de muziekwereld, dirigent en medewerker van Musidesk, treedt op als gastheer en presentator. Het laatste optreden eindigt naar verwachting om 16.15 uur. De entree is gratis.

musidesk.nl/jeugdfestival-gld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.