Boekpresentatie over verhalen die niet vergeten mogen worden

0276202_Vergetelhelden.jpg
Wethouder Ingrid Timmer overhandigt het eerste exemplaar

EERBEEK – Op vrijdagmiddag 22 maart zat de Hans Broer-zaal van de bibliotheek Eerbeek vol met veertig verwachtingsvolle genodigden voor de boekpresentatie van het boek ‘Vergetelhelden’. Dit boek is geschreven door dorpsgenoot en schrijfster Nicole Regelink. De Brummense fotografe Jasmijn van Dijk heeft het voorzien van sfeervolle foto’s die de verhalen complementeren. Dit alles in opdracht van Geheugensteunpunt Brummen. Een boek vol (levens)verhalen en levenswijsheden van en over mensen met dementie en geheugenproblemen.

Alle vertellers die meewerkten aan dit boek zijn inwoners uit de gemeente Brummen. Zij vertellen in dit boek niet alleen zeer openhartig hun verhaal, maar geven ook aan wat belangrijk is in de omgang met en benadering van mensen met dementie. We kunnen nog veel van hen leren. Dit boek draagt bij aan het dementie bewust(er) en vriendelijk(er) maken van de Brummense samenleving.
Wendie Derks, coördinator van het Geheugensteunpunt heette alle aanwezigen welkom. Voor haar is de verschijning van dit boek een langgekoesterde droom die uit komt. Vanuit haar functie wil zij graag spreekbuis zijn voor deze doelgroep die haar erg aan het hart ligt. Maar de hoofdrol was deze middag weggelegd door alle verhalenvertellers, de ‘Vergetelhelden’. Zij werden in bijzijn van familie en andere naast betrokkenen in het zonnetje gezet. Ze werden toegezongen door muziekdocent en theatermaker Angela de Rooij van Spelenderwijsch, die speciaal voor deze gelegenheid een aantal liedjes had geschreven, waaronder ‘Opdat je niet vergeten wordt’ en ‘Vergetelheld’ speciaal voor deze gelegenheid had geschreven. Vervolgens kregen alle vertellers een eerste eigen exemplaar van het boekje uitgereikt door wethouder Ingrid Timmer, die aangaf geraakt te zijn door de verhalen en levenswijsheden die deze inwoners in het boek hebben laten optekenen.

Gevoel van welkom

Hierna was het woord aan schrijfster Nicole Regelink, die zelf jarenlang ervaring heeft in de zorg. Ook zij wil graag haar bijdrage leveren aan meer bewustwording en begrip voor geheugenproblemen en dementie. Ze benadrukte hoe welkom ze zich heeft gevoeld tijdens de interviews, die veelal bij de vertellers thuis plaatsvonden. Vervolgens werd geproost op ieders gezondheid en op verhalen die verteld moeten blijven worden, die verdienen om bewaard te blijven.
Het was een interactieve bijeenkomst vol verhalen, muziek, humor en mooie verbindingen die duidelijk voelbaar waren. Hierna ging de boekverkoop van start. Tot slot ging iedereen die aan de totstandkoming van het boek heeft meegewerkt naar huis met een prachtige welverdiende bos bloemen.

Boek in verkoop

Het boek ‘Vergetelhelden’ is vanaf nu te koop bij Boekhandel Hendriks in Eerbeek, bij Primera Bosman en Solluna in Brummen en bij Geheugensteunpunt Brummen. Het boek kost 10 euro. Met de opbrengst worden weer nieuwe boekjes gedrukt om zoveel mogelijk lezers met deze verhalen te bereiken.
Meer weten over het werk van het Geheugensteunpunt is te vinden op hetgeheugensteunpunt.nl. Vragen kunnen gemaild worden naar brummen@hetgeheugensteunpunt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.