Bestuurswisseling bij Herdenkingscommissie

0277289_17Foto_Bestuurswissling.jpg
De nieuwe voorzitter Jaap van Duijvenbode(links) neemt de taken over van Paul Sanders

LOENEN – Vrijdagmiddag 12 april was er in het Dorpscentrum De Brink in Loenen een geanimeerde bijeenkomst van genodigden voor de bestuurswisseling van de Commissie Ontvangst Bevrijders en Veteranen Eerbeek-Loenen. Een aantal personen die zich hebben ingezet voor de ontvangst van de bevrijders van deze dorpen waren aanwezig om afscheid te nemen van de huidige voorzitter Paul Sanders en de begroeting van Jaap van Duijvenbode als zijn opvolger. De scheidende voorzitter werd veel lof toegezwaaid voor zijn grote omvangrijke inzet voor deze commissie.

Jaap van Duijvenbode sprak een welkomstwoord tot de vele gasten. Een speciaal woord was er voor de Engelse gasten Peter en Pam Knox, de zoon van een van Engelse bevrijders die op 15 en 16 april beide dorpen hebben bevrijd. Het paar vond het een grote eer om deze middag aanwezig te zijn.

Vrijheid

De nieuwe voorzitter memoreerde de vele verdiensten van Sanders die veertig jaar lang zich in heeft gezet voor de ontvangst van de veteranen. Hij deed veel voor de commissie. Hij was niet alleen voorzitter, maar ook penningmeester en fondsenwerver. Ook was hij contactpersoon voor veel personen en instanties.
Volgens de spreker is het een goede zaak om onze vrijheid te waarderen. De coronatijd heeft laten zien welke gevolgen beperkingen hebben op mensen. Hij schetste de passie waarmee Sanders zich lange tijd heeft ingezet voor de ontvangst van de veteranen en de jaarlijkse herdenkingen.
Liebeth Sanders werd door de spreker in de bloemen gezet en de scheidende voorzitter kreeg een gevulde cadeaumand. Als verrassing mocht bestuurslid Freek Toevank Sanders een video/DVD aanbieden met korte toespraken van zestien bekenden die hem nog even in het zonnetje wilde zetten.

Goede zaak

Loco-burgemeester Steven de Graaf van de gemeente Brummen sprak ook waarderende woorden tot Sanders. Hij vond het een goede zaak dat de herinneringen aan onze bevrijders door worden gegeven.
Paul Sanders liet de geschiedenis van de commissie nog eens de revue passeren. Hij vertelde ook over het kanon die na de bevrijding in de tuin van Maarten Pulle terecht was gekomen en later als monument een ereplaats kreeg op het plein bij De Brink. Hij waardeerde het ook bijzonder dat de Engelse gasten bij zijn afscheid naar Loenen waren gekomen.

De nieuwe voorzitter Jaap van Duijvenbode(links) neemt de taken over van Paul Sanders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.