Witte Hemel open voor bezichtiging

0274854_Boerderij_De_Witte_Hemel_foto_eigendom_van_Boerderijenstichting_Achterhoek.jpg

DREMPT – Op zaterdag 9 maart houdt Boerderijenstichting Achterhoek (BSA) voor donateurs en andere belangstellenden een rondleiding op boerderij De Witte Hemel aan de Wittehemelweg 23 in Drempt. De rondleiding is van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen aan info@bsachterhoek.nl.

Boerderij De Witte Hemel is de publiekswinnaar van de door de BSA georganiseerde verkiezing van de Mooiste Boerderij van de Achterhoek 2022. Zij kregen in totaal 168 stemmen. Volgens sommigen de mooiste boerderij en mooiste omgeving van Nederland.De Witte Hemel is een klein keuterboerderijtje in het Gelderse Drempt.
De boerderij komt al voor op handgeschreven documenten van rond 1820. De boerderij is typerend voor de omgeving. Maar zowel over de locatie zelf als over de boerderij is een interessant verhaal te vertellen.
De naamgeving van de boerderij is een authentieke verwijzing naar heel lang geleden. In het oud-Duits wat in deze streek gesproken werd staat ‘Witte Hemel’ voor de verbastering van de naam: ‘Witten Heimaal’. Dit betekent zoveel als, gewijde Markeplaats. Er werd Recht gesproken op de oeroude plek. De plek is al bewoond vanaf de prehistorie. De boerderij is van buiten en van binnen monument.

bsachterhoek.nl

Foto: Boerderijenstichting Achterhoek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.