Helpen bij de bijenstal

0275139_bijenstal_voorsterweg.jpg

BRUMMEN – De imkersvereniging in Brummen doet op zaterdag 16 maart van 10.00 tot 14.00 uur mee met NLdoet. Iedereen die wil meedoen aan deze vrijwilligersdag is welkom bij de bijenstal.

De vrijwilligers gaan aan de slag met het aanbrengen van nieuwe bloemranden in én om de tuin. Het werk bestaat uit het prepareren van de grond, het inzaaien van het (biologische) meerjarig bloemenmengsel en het verder afwerken van de bovenlaag. Verder moeten enkele struiken verplaatst worden en hebben borders een voorjaarsbeurt nodig. De bijenstal is te vinden aan de Voorsterweg 46 in Brummen.
De Imkersvereniging in Brummen beschikt over een prachtige tuin die vol staat met bloemen, planten, struiken en bomen. Alle soorten hebben een specifieke bloeiperiode, met één gezamenlijke functie: het aantrekken van onze vliegende bestuivers! Hiermee willen de imkers de bio-diversiteit versterken. Onderhoud aan de tuin is arbeidsintensief, en wordt het hele jaar door gedaan door de leden.
Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2024, samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.