Aan de slag in Brummens voedselbos

0275130_Bladeren_mulchen_-_Voedselbos_Nieuwe_Erven.jpg
Bladeren mulchen in het voedselbos Brummen

BRUMMEN – Vrijwilligers gaan zaterdag 16 maart tijdens NLdoet aan de slag in het voedselbos in Brummen. Iedereen die benieuwd is naar het voedselbos en lekker de handen uit de mouwen wil steken is van harte welkom om mee te doen.

In het bijzonder de nieuwe inwoners van de wijk Elzenbos worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.
De klussen in het voedselbos zijn heel afwisselend. Een paar voorbeelden: mulchen van bomen en struiken, de kruidenspiraal verzorgen, de kippenren herstellen of paadjes vrijmaken. De vrijwilligers van het voedselbos zorgen voor de begeleiding. Het wordt een gezellige dag voor jong en oud. Samen bewegen en werken in de buitenlucht is een gezonde manier om het voorjaar in te luiden. Maar ook wanneer je fysiek wat minder kunt doen in het voedselbos, kun je bijdragen aan dit bijzondere gemeenschapsproject.

Plukken

Het voedselbos in Brummen gaat haar zevende groeiseizoen in. Het is ontstaan in 2017 vanuit een samenwerking tussen de gemeente en inwoners. De vrijwilligersgroep maakt inmiddels onderdeel uit van Inwonerscollectief Brummen Gezond en is daarnaast deelnemer aan Voedselnetwerk IJsselmarke. Het voedselbos vormt het groene hart van de wijk Elzenbos. Het is een voor planten, bomen, dieren én mensen. In het voedselbos vind je veel eetbare en ondersteunende, nuttige soorten. Wanneer de oogst rijp is mag je hier wat plukken.
Aanmelden als vrijwilliger voor de klussen op zaterdag 16 maart kan op nldoet.nl. Er wordt gewerkt vanaf 10.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. Let op: de ingang van het voedselbos bevindt zich nabij de kruising Het Stroomdal / Hooimate in Brummen. Volg linksaf het wandelpad tot aan de ontmoetingsplaats bij de keet

voedselbosnieuweerven.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.