Wat draag je als gast op een huwelijksfeest?

0274576_Bruidsjurk.jpeg

(Dit is een gesponsord artikel) Als je bent uitgenodigd voor een huwelijksfeest dan is het de bedoeling dat je daar op je paasbest verschijnt. Bedenk dat er foto’s worden gemaakt gedurende de dag en daar wil je toch niet op staan in je verschoten spijkerbroek en T-shirt. Als het aanstaande bruidspaar jou heeft uitgenodigd voor hun mooiste dag dan betekent dat dat je bijzonder voor hen bent. Dan mag je zeker wel een beetje moeite doen om er goed uit te zien voor het bruidspaar.

Voorkom dat je overdressed bent

Wat draag je op het huwelijk? Ga je kleding voor een trouwdag uitzoeken, dan moet je er in ieder geval op letten dat je het bruidspaar niet overklast. Als de bruid in een weelderige witte jurk trouwt dan zal dat niet meevallen, maar kies in ieder geval niet voor wit, of hooguit voor wit met een duidelijke andere kleur als accent, zoals blauw of rood. Let er ook op dat je de moeders van het bruidspaar niet naar de kroon steekt. Zij moeten volop kunnen shinen naast het paar en hebben er dus het recht op om alle aandacht te krijgen. Soms wordt er een dresscode voor een huwelijk voorgeschreven, maar vandaag de dag gebeurt dat eigenlijk alleen nog in adellijke kringen.

Wat dragen de dames?

Als vrouw heb je volop keus wat je draagt op de huwelijksdag. Je kunt kiezen voor een jurk, voor een rok met blouse, voor een mantelpak of voor een broekpak als rokken en jurken niet bij jou passen. Als het bij je past of als het om een chique bruiloft gaat dan draag je natuurlijk ook een hoed en een bijpassende clutch. Ook de schoenen kies je met zorg uit, die moeten qua kleur en stijl goed passen bij je kleding. Bedenk voordat je gaat shoppen wat voor weer het ongeveer zal zijn op de trouwdag. Een strapless jurk op een winterbruiloft is om meer redenen geen aanrader. Als je samen met je partner op de huwelijksdag verschijnt dan is het vanzelfsprekend dat je je kleding met hem of haar afstemt zodat jullie een beetje leuk samen op de foto’s staan.

Een mooi pak voor hem

Mannen hebben het altijd een stukje makkelijker als er trouwkleding moet worden gekocht. Zij hoeven slechts een keuze te maken uit een ruim aanbod aan mooie trouwpakken. Maar zo eenvoudig als een halve eeuw geleden is het niet meer. Toen was het simpel: je droeg een zwart of grijs pak. Veel meer keus dan dat was er niet. Maar vandaag de dag is dat wel anders. Je kunt kiezen uit talloze kleuren. Zwart is alleen nog je enige optie als je voor een smoking gaat. Maar zelfs die zie je soms al in andere kleuren. Een mooi groen of blauw trouwpak is bijvoorbeeld heel modern. Daar draag je dan wel zwarte schoenen bij om te voorkomen dat het geheel er wat clownesk uit gaat zien. Koop je pak ruim op tijd zodat het indien nodig nog kan worden vermaakt. Niets is zo storend als een man die een slecht zittend pak draagt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.