Omgevingsdienst Veluwe van start na fusie van twee Veluwse omgevingsdiensten

0271974_omgevings.jpg
Menno van Dam (rechts) en Pouwel Inberg (links) - Foto: Omgevingsdienst Veluwe

REGIO – Op 1 januari 2024 is Omgevingsdienst Veluwe (ODVeluwe) van start gegaan, na de succesvolle fusie van Omgevingsdienst Noord-Veluwe en Omgevingsdienst Veluwe IJssel. De twaalf gemeenten en de provincie Gelderland hebben in de afgelopen maanden hun steun betuigd aan deze fusie. Na een intensieve periode van voorbereiding en implementatie zijn ruim 130 collega’s op 1 januari gestart bij hun nieuwe werkgever ODVeluwe.

Het officiële startsein is gegeven tijdens een feestelijke brunch met alle nieuwe collega’s en betrokkenen. De start van ODVeluwe is voor bestuursvoorzitter Pouwel Inberg, wethouder in de gemeente Brummen, een belangrijke mijlpaal. “Ik ben erg trots op de nieuwe organisatie die van start is gegaan. De twee omgevingsdiensten hebben het in een korte tijd voor elkaar gekregen om in harmonie te fuseren. Een bijzonder resultaat, waarmee we een sterke positie hebben als uitvoeringsorganisatie in de regio Veluwe.”

Door de bundeling van krachten kan de nieuwe organisatie beter inspelen op de nieuwe Omgevingswet en de ontwikkeling naar een data-gedreven informatiedienst op het gebied van milieu en duurzaamheid. De fusie resulteert ook in een robuuste organisatie, in lijn met de aanbevelingen uit het rapport van de commissie Van Aartsen.
“Onze mensen leveren dagelijks een essentiële bijdrage aan een veilige en gezonde leefomgeving,” zegt Menno van Dam, directeur van ODVeluwe. “Een groeiende organisatie die in staat is om kennis, expertise en daadkracht te bundelen. Zo kunnen we meer specialismen ontwikkelen en zijn we als organisatie toekomstbestendig. Een omgevingsdienst met als fundament betrokken professionals met liefde voor de leefomgeving.” voegt Van Dam toe.

Foto: Omgevingsdienst Veluwe

odveluwe.nl

Menno van Dam (rechts) en Pouwel Inberg (links)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.