Oekraïens vioolduo in Oude Jan

0273624_Duo_Tetiana_Bielikova-Dmytro_Udovychenko.jpeg
Dmytro Udovychenko en Tetiana Bielikova

VELP – Het Oekraïense duo Tetiana Bielikova (27) en Dmytro Udovychenko (24) speelt zondag 18 februari in de Oude Jan in Velp. Vanaf 15.30 uur brengen zij een gevarieerd programma.

Het programma begint met een caprice; een vrolijke, vlinderachtige compositie voor viool en piano, gecomponeerd op basis van een pianostuk van Camille Saint-Saëns, door de Belgische violist/componist Eugène Ysaÿe. Ook de volgende sonate werd geschreven door meerdere componisten: Brahms, Schumann en diens leerling Dietrich. Na enkele virtuoze caprices van Paganini en samenspel in een stuk van Karol Szymanowski sluit het concert af met een spetterende finale: de virtuoze Carmen Fantasie. Deze filmcompositie, op basis van Georges Bizet’s opera Carmen, werd in 1946 genomineerd voor een Oscar en geschreven door de Duits/Joodse componist Frans Waxman voor de film Humoresque.

Kaarten voor dit concert zijn in de voorverkoop kaarten te koop bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp en indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur aan de zaal.

vriendenvandeoudejan.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.