Koren uit de stedendriehoek verwelkomen de lente

0274229_Narcis_lente.jpg

KLARENBEEK – Zangkoor de Dissonanten uit Voorst organiseert een lenteconcert, samen met drie andere koren uit de regio. Op zaterdag 2 maart zijn de zangers samen met Faktor Twaalf uit Klarenbeek, Hardkoor Brummen en Popkoor BreakOut uit Wilp te horen in het Boshuis in Klarenbeek.

De Dissonanten wil met dit concert verbinding tot stand brengen, waar volgens de zangers grote behoefte aan is binnen de kleine kernen in de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Er vallen steeds meer sociale en culturele ontmoetingsplekken weg en door zelf activiteiten te organiseren, kan dit gat volgens hen worden opgevuld. Dit lenteconcert moet daar een bijdrage aan leveren. ‘Inspirerend, hartverwarmend en hart-verbindend’, noemt het koor het. “Een lente-avond om weer naar buiten te komen en samen te genieten. En om te laten zien dat ook de kleine kernen volop lokaal cultureel aanbod hebben. Want cultuur en verbinding horen bij elkaar en versterken elkaar.”

Vier koren

Vier koren laten zaterdag van zich horen. Ten eerste dus De Dissonanten uit Voorst. Dit koor is opgericht in 2022 en bestaat uit 28 zangers. Alle arrangementen zijn op eigenzinnige wijze gemaakt door Andor Boddeke, de dirigent. Het repertoire bestaat uit pop, klassiek en folk.
Hardkoor Brummen ontstond zo’n vijftien jaar geleden. Deze hechte groep zingende mannen breidde zich gestaag uit tot een volwaardig koor. Het repertoire bestaat uit melancholieke Ierse/Keltische en Schotse levensliederen. Ook Hardkoor zingt onder leiding van dirigent Andor Boddeke.
Faktor Twaalf uit Klarenbeek bestaat sinds 2015. Dit vocaal ensemble laat met een beetje theater en een beetje kleinkunst zien meer te kunnen dan alleen mooi zingen. Het repertoire bestaat uit lichte popmuziek, zowel Nederlands- als Engelstalig. Faktor Twaalf staat onder de bezielende leiding van dirigente Alette van Dalen.
Popkoor BreakOut uit Wilp telt op dit moment ruim veertig leden en zingt onder leiding van Márin Kroon. Het repertoire bestaat uit popsongs van de jaren ’60 tot heden, soul, ballads en evergreens.

Hapje, drankje, dansje

Alle gasten worden na afloop van het concert uitgenodigd om het feest af te sluiten met een hapje, drankje en dansje. De bar is open en er is muziek, zodat er nog heerlijk kan worden nagenoten en eventueel een dansje worden gemaakt. Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Kaarten zijn te bestellen via dedissonanten.nl.

1 REACTIE

  1. Super leuk bericht. Wij gaan er naartoe en hebben er reuze veel zin in.
    Prachtig programma en een schitterende locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.