Klucht van De Gulle Lach in de kringloop

0273181_LoenenGulle_lachGvdP5.jpg
De spelers van De Gulle Lach op toneel - Gerrit van de Pol

LOENEN – De publieke belangstelling voor de voorstellingen van de toneelvereniging De Gulle Lach in Loenen was weer groot. Drie keer werd in het afgelopen weekend de zaal van het dorpscentrum De Brink bijna geheel gevuld.

Bezoekers konden genieten van het blijspel ‘Jul Jul, Jul… van Epscheuten hep mooi spul’. Veel werk is er dit keer verzet om het toneel in te richten als een heuse kringloopwinkel. Vele auto’s met spullen zijn hier gebracht om het decor, dat nodig was bij dit stuk, op te bouwen.

Onder leiding van Sophie Praat was dit blijspel van W.A. de Groot in drie bedrijven in de afgelopen maanden ingestudeerd. Vooral voor de hoofdrolspelers Sander Nijhof, die in de huid kroop van Diederik van Epscheuten, de eigenaar van de kringloopwinkel en Grietje Uijttenboogaart, die Daphne zijn vrouw speelde, was er een forse rol met veel tekst. Bijna 1,5 uur stonden ze bijna onafgebroken op de planken.
Het stuk speelde zich af in de kringloopwinkel van Diederik van Epscheuten, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Er is van alles te koop. Hij ziet overal brood in maar verkoopt weinig. Zijn vrouw twijfelt sterk aan zijn capaciteiten als zakenman. Het voortbestaan van de winkel, maar ook de relatie tussen beide echtelieden, is in groot gevaar. Winkelmedewerker Harry IJpelaar, prima gespeeld door Arend Jan Hammink, wilde helpen. Er dreigt een scheiding, die ook grote gevolgen heeft voor de winkel, die dan ook gedeeld zal moeten worden.
Dochter Renate, gespeeld door Leonie Goedkoop, probeert het huwelijk te redden. Siska, gespeeld door Patricia Bloemendal, komt vaak langs en ook Eduard Salemons, een debuutrol van Hans Jansen, probeert te helpen. Vanessa Goos speelde de rol van mevrouw Pintjes, die voor de liefdadigheid op pad gaat. Jan de Jong was goed op dreef in de rol van mediator. Vriendin Caroline was een rol van Elly Helweg en Christiaan Keizer speelde Adriaan van Epscheuten. Hij had een mooi debuut bij De Gulle Lach. Souffleuse was Dirrie Ilbrink. De grime werd verzorgd door Ria Stuyvenbelt en Patricia Bloemendal. Muziek en geluid werden gedaan door Wouter Wisselink.
Speaker Syta Hammink sprak een dankwoord. Zij wees vooral op de decorploeg, die dit keer extra druk is geweest met de volle kringloopwinkel. Jip is Janneke verleende hierbij de vlotte medewerking om alles te verzamelen en beschikbaar te stellen.

Foto: Gerrit van de Pol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.