Kick-off project Maatwerk Voor Monumenten Ellecom

0272935_Maatwerk_monumenten.jpg

ELLECOM – Inwoners van Ellecom met een vooroorlogse woning kunnen deelnemen aan Project Maatwerk Voor Monumenten Ellecom (MVME). In dit project wordt begeleiding en expertise aangeboden bij de verduurzaming van het huis. Inwoners van Ellecom zijn daarom uitgenodigd voor een vrijblijvende kick-off bijeenkomst op 8 februari in De Peerdestal.

Veel huizenbezitters willen aan de slag met maatregelen die zorgen voor minder energieverbruik, meer comfort en CO2-reductie. Voor mensen met vooroorlogse woningen, met name die met een monumentale status, is het een extra uitdaging. Door verduurzaming samen op te pakken met eigenaren van soortgelijke woningen en met expertise van buitenaf zal het makkelijker zijn hiermee aan de slag te gaan.
Provincie Gelderland heeft subsidie toegekend waardoor Ellecom EnergieNeutraal (EEN) in samenwerking met de gemeente Rheden inwoners van Ellecom kan ondersteunen. De toegekende subsidie zal besteed worden aan begeleiding, inhuren van deskundigheid, mogelijke collectieve vergunningsaanvragen en andere zaken die nodig zijn om het verduurzamingsproces goed op de rit te zetten en te houden. Deelname aan het project is kosteloos en vrijwillig en bedoeld voor inwoners van Ellecom die een vooroorlogse woning bezitten. Er zal aandacht zijn voor alle aspecten van verduurzaming, waaronder met name ook isolatie.

Donderdag 8 februari is de kick-off van het project, tussen 19.15 en 22.00 in De Peerdestal. De opening wordt verzorgd door wethouder Paul Hofman van de gemeente Rheden. Daarna volgt een informatief deel en een presentatie van het Geldersch Genootschap met betrekking tot het type woningen en hun kenmerken. Na de pauze gaan bewoners met elkaar in gesprek.
Aanmelden voor de kick-off kan via mvme@ellecomenergieneutraal.nl. Mensen die niet aanwezig kunnen zijn, maar wel op de hoogte gehouden willen worden, kunnen ook een e-mail sturen. Inwoners die pas op het laatste moment weten dat ze kunnen komen zijn ook welkom, maar aanmelden is gewenst voor het indelen van de gespreksgroepjes voor het tweede deel van de bijeenkomst. Na de bijeenkomst besluiten inwoners of ze willen deelnemen aan het project.

ellecomenergieneutraal.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.