Goede start van jubileumjaar Zonnebloem Loenen

0272226_04FotoZonnelboemmiddag_1.jpg
De eerste gezellige middag van 2024 is een feit - Stefie Eymans

LOENEN – Met een prima opkomst voor de Nieuwjaarsbijeenkomst in het Dorpscentrum De Brink hebben bestuur en vrijwilligers een goede start gemaakt van het jubileumjaar van De Zonnebloem afdeling Loenen. Het wordt een dubbel jubileum. De landelijke vereniging De Zonnebloem bestaat 75 jaar en de Loenense afdeling is al 60 jaar actief in het dorp. Beide jubilea wordt groots gevierd. In Loenen gaat een jubileumcommissie het feest gestalte geven.

Voorzitter Janneke van Oorspronk vond het prachtig dat de zaal prima gevuld was voor deze eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar. Zij blikte terug op het afgelopen jaar waarin weer veel is gebeurd. De gastdames hebben weer veel huisbezoeken mogen afleggen bij zieken en alleenstaanden. Dit wordt zeer gewaardeerd. Er werden veel activiteiten op touw gezet zoals wandelingen, gastweekend, bezoeken aan tuincentra, gezamenlijke lunches en nog veel meer. Dit alles kon worden gedaan met een grote groep van 29 dames die klaarstaan voor het Zonnebloemwerk. Het deed de voorzitter goed te kunnen melden dat zes gastdames zich weer hebben aangemeld om mee te doen met de activiteiten.
Het bestuur kreeg versterking van Anneke Zoomer en Natalie van Dijk. De voorzitter wees er ook op dat het mogelijk is om alleen een beroep te mogen doen op de bezoekdames. Dit kan zijn voor een wandeling, winkelen of samen met de duofiets eropuit te gaan.
Voor de muzikale omlijsting van de middag was zangeres Annet Nikamp uitgenodigd. Met haar Annets Jukebox wist zij de ouderen prima te vermaken. De veelzijdige zangeres zong een breed repertoire. Zij zong vlot een aantal verzoeknummers achter elkaar. De bezoekers konden kiezen uit maar liefst 796 liedjes die verzameld waren in mapjes. Een aantal van de gekozen liedjes werd door Annet gezongen. Hierbij mocht ‘De Engelbewaarder’ en ‘Het kleine café’ aan de haven natuurlijk niet ontbreken. Hierbij werd nog spontaan een polonaise ingezet. Een geslaagde verloting met mooie extra prijzen was het slotstuk van de mooie Zonnebloemmiddag.

De eerstvolgende activiteit is het stampottenbuffet op 21 februari, waarvoor de uitnodigingen nog volgen. Op 19 april is het ouderenuitje, waarvoor men zich al kan opgeven bij Rieky Waanders.

Foto: Stefie Eymans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.