Gemeente Doesburg wil leerlingenvervoer verbeteren met opstapplaatsen en hulp ouders

0272901_school.jpg

DOESBURG – De gemeente Doesburg wil per ingang van het nieuwe schooljaar het leerlingenvervoer in Doesburg wijzigen. Door een chauffeurstekort bij vervoerder Evan verloopt het vervoer van de leerlingen niet vlekkeloos. Met de voorgenomen wijzigingen hoop de gemeente de kwaliteit van het leerlingenvervoer weer op de rit te krijgen. De kinderen moeten dan een keer per week zelf worden gebracht en gehaald en worden de overige dagen op een centraal afhaalpunt opgepikt en afgezet.

Afgelopen week viel er een brief op de deurmat bij de ouders en verzorgers van zeventig leerlingen die op dit moment gebruik maken van het leerlingenvervoer in Doesburg. Deze leerlingen moeten dagelijks naar een school voor speciaal (voortgezet) onderwijs buiten Doesburg. In de brief werden de ouders op de hoogte gebracht van de voorgenomen wijzigingen die de gemeente op het gebied van leerlingenvervoer wil doorvoeren. Ook worden zij gevraagd om een reactie te geven op de voornemens.
De gemeente Doesburg wil taxivervoer inzetten voor leerlingen die dit echt nodig hebben. Dit geldt enkel wanneer ouders/verzorgers geen mogelijkheid hebben om hun kind zelf te brengen en te halen. De nieuwe regels, die nog door de gemeenteraad moeten worden goedgekeurd, houden in dat ouders hun kind in het nieuwe schooljaar één dag in de week zelf halen en brengen. Op de overige dagen worden kinderen niet meer bij huis opgehaald, zoals nu het geval is, maar bij een opstapplaats. Deze opstaplocaties worden momenteel nog nader onderzocht.

“Het komt nu voor dat kinderen erg lang in de bus zitten, omdat ze eerst half Doesburg door moeten rijden, te laat op school komen of niet worden opgehaald”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Doesburg. “Met deze wijzigingen hopen we dat dit verleden tijd is.” Kinderen die naar het Voortgezet Speciaal Onderwijs gaan, kunnen vanaf volgend schooljaar een reiskostenvergoeding krijgen. Dit kan een abonnement voor het OV zijn, een autokostenvergoeding of een eenmalige bekostiging van een e-bike van maximaal 2000 euro of een fietskostenvergoeding voor de leerling en/of een begeleider.

De gemeente Doesburg begrijpt dat de voorgenomen wijzigingen voor onrust en bezorgdheid bij ouders kan zorgen. “De wijzigingen moeten nog worden besproken en goedgekeurd door de gemeenteraad. Wethouder Bart Elbers hoopt voor die tijd zo veel mogelijk reacties van ouders te krijgen, zodat deze kunnen worden meegenomen voordat er definitief wordt beslist.” Ouders van de desbetreffende kinderen worden dan ook gevraagd om te reageren op de brief die zij ontvangen hebben.
Ook benadrukt de woordvoerder dat er in sommige gevallen ruimte kan zijn voor uitzonderingen. “Als er zwaarwegende redenen zijn dat ouders hun kind niet zelf naar school kunnen brengen, dan is er altijd een mouw aan te passen.”
De plannen worden op woensdag 7 februari besproken in de commissievergadering. De verwachting is dat de Doesburgse gemeenteraad tijdens de raadsvergadering op 29 februari een besluit neemt.

doesburg.nl/leerlingenvervoer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.