Folding Boxboard Eerbeek stapt over op flexibele stroomproductie

0272640_FOLBB.jpg
Zittend van links naar rechts: Ferdinand Koster mill director van Sappi Maastricht en Otto van Beers managing director van Folding Boxboard Eerbeek. Staand van links naar rechts: Matthias Holzweissig energy manager technical production department van Folding Boxboard Eerbeek en Ruben de Wit technical project leader projects department van Folding Boxboard Eerbeek.

EERBEEK – Folding Boxboard Eerbeek produceert met een eigen warmtekrachtcentrale de elektriciteit die nodig is voor het produceren van vouwkarton. De warmtekrachtcentrale, die draait op aardgas, wordt voorzien van innovatieve software. Daarmee kan voortaan worden gekozen om zelf elektriciteit te produceren met behulp van aardgas of stroom afnemen van het reguliere netwerk, afhankelijk van de sterk fluctuerende energieprijzen.

De overstap naar deze flexibele stroomproductie heeft positieve gevolgen op verschillende vlakken. Bij lage elektriciteitsprijzen schakelt de aardgasturbine van Folding Boxboard Eerbeek automatisch terug en kiest het systeem er zelf voor elektriciteit van het reguliere stroomnetwerk af te nemen. Dit leidt tot een vermindering van de lokale CO2- en stikstofuitstoot. Is er sprake van hoge elektriciteitsprijzen en dreigt er overbelasting van het stroomnetwerk, dan kan het systeem de eigen elektriciteitsproductie met aardgas weer tijdelijk opschakelen. Bovendien zorgt het voortdurend flexibel inspelen op telkens de gunstigste energieprijs uiteraard voor kostenefficiëntie.
Folding Boxboard Eerbeek ziet flexibele stroomproductie als een van de vele stappen die het bedrijf de komende jaren wil zetten op het gebied van energie-efficiëntie en verduurzaming.

De flexibele stroomproductis is tot stand genomen in samenwerking met het bedrijf Sappi Maastricht. Op de foto de ondertekening van de samenwerking. Zittend van links naar rechts: Ferdinand Koster, mill director van Sappi Maastricht en Otto van Beers, managing director van Folding Boxboard Eerbeek. Staand van links naar rechts: Matthias Holzweissig, energy manager technical production department van Folding Boxboard Eerbeek en Ruben de Wit, technical project leader projects department van Folding Boxboard Eerbeek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.