Cheque van Het Rhedens voor Deel en Geef Door

0272807_Cheque_het_Rhedens2.jpg
Leerlingen en docenten van Het Rhedens overhandigen een mooie cheque aan Deel en Geef Door - Linda Peppelman

DIEREN – Tweedeklassers van Het Rhedens Dieren gingen afgelopen najaar, tijdens het burgerschapsproject ‘Jouw leefomgeving en jij’, aan de slag voor een DoeDag-markt. De opbrengst van deze markt was bestemd voor het goede doel. Dinsdag 30 januari mocht stichting Deel en Geef Door een mooie cheque in ontvangst nemen.

Wat betekent het als je iets voor een ander doet? Deze les stond centraal in het burgerschapsproject ‘Jouw leefomgeving en Jij’, dat alle tweedeklassers van Het Rhedens Dieren afgelopen najaar volgden. Zo werden ze voorbereid op hun maatschappelijke stage, waarbij ze twintig uur vrijwilligerswerk gaan doen. “Dat kan van alles zijn”, legt docent en coördinator buitenschools leren José Avink uit. “Sommige leerlingen hebben rondleidingen verzorgd tijdens de open dag op onze school, anderen hebben een activiteit georganiseerd bij de voetbalvereniging, zijn gaan wandelen met mensen in een rolstoel of hebben voorgelezen op een basisschool.” Ook hebben veel tweedeklassers de handen uit de mouwen gestoken tijdens het wijnfestival, dat in september werd gehouden op landgoed Middachten in De Steeg.

Afsluiter van dit burgerschapsproject was een gezellige DoeDag-markt. De leerlingen hebben onder andere rompertjes beschilderd, armbandjes gemaakt en allerlei lekkers gebakken en dit werd voor een klein prijsje verkocht. Veel ouders, buurtgenoten en docenten gingen die middag met iets leuks naar huis.
De opbrengst, maar liefst 421, 80 euro, was bestemd voor het goede doel. Gekozen werd voor stichting Deel en Geef Door, volgens José Avink omdat de leerlingen duidelijk een voorkeur hebben voor een doel dicht bij huis. Deel en Geef Door steunt de Rhedense buurtkastjes en Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. Paul de Lange, voorzitter van de stichting, is blij met de bijdrage, maar vooral met het feit dat de jongeren zich voor het goede doel hebben ingezet. “Realiseer je dat jullie hulp het verschil maakt. Elk verkocht rompertje, elke brownie levert iets op, waarmee de stichting andere mensen kan helpen.”
Docent José en haar collega-coördinator Roy Kerkmeester zijn erg tevreden over deze eerste editie en hopen meer van dit soort projecten te kunnen opzetten. “Dit traject brengt voor de leerlingen goed in beeld waar een maatschappelijke stage voor is bedoeld en we doen meteen in praktijk iets voor het goede doel.”

Op de foto van links naar rechts: Henk-Paul Hegeman van Deel en Geef door, leerling Jette Galama, coördinator Roy Kerkmeester, Feline Nijkamp, coördinator José Avink, Suus Eggink, Jivano Dorland, Juliette van Vreeswijk en Paul de Lange van Deel en Geef Door. Eva Sonderland schrijft het bedrag op de cheque.

Foto: Linda Peppelman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.