Wethouder leest Groot Brummens Dictee voor

0272507_foto_groot_dictee.jpg

BRUMMEN – Op vrijdag 2 februari zal de tweeëntwintigste editie van het Groot Brummens Dictee plaatsvinden in de bibliotheek van Brummen. Wethouder Cultuur, Yasemin Cegerek zal het dictee voorlezen.

De aanvang is 19.30 uur en vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie en thee. De organisatie is in handen van de werkgroep taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen. Er is een maximum van 45 deelnemers. Deelnemers moeten zich van tevoren opgeven via het mailadres taalmarkt@brummencultuur.nl . Dat kan tot uiterlijk woensdag 31 januari.
Dit jaar is het dictee geschreven door Annemarie Visser, een zeer betrokken inwoner van Brummen, en iemand die al een aantal jaar in het winnende team van het dictee zat. Het onderwerp betreft actuele en minder actuele zaken die in de gemeente Brummen spelen.
Het is mogelijk zich als team of als individu op te geven. Teams bestaande uit individuele deelnemers kunnen desgewenst op de avond zelf nog ingedeeld worden. Deelnemers moeten zoals altijd in de gemeente Brummen wonen of werken, of ze moeten sociaal sterk aan Brummen verbonden zijn.
Deelnemers gaan ook deze keer alleen de moeilijke woorden opschrijven. Dat scheelt veel tijd bij het nakijken. De dictees worden vlak voor de korte pauze ingeleverd en elke deelnemer kijkt vervolgens het dictee van een anonieme ander na, terwijl de correcte schrijfwijze wordt toegelicht. Net als altijd worden alleen de winnaars bekendgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.