Nieuwe hoofdtrainer en hoofd jeugdopleiding voor Eerbeekse Boys

0271507_John_van_Loen_Eerbeekse_Boys_foto_Henk_Zwinenberg.jpg
John van Loen (rechts) ondertekende tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn contract samen met (van links naar rechts) voorzitter Theo Heida en Tim Hogeland en Menno Jansen van voetbalzaken - Henk Zwinenberg

EERBEEK – John van Loen wordt de nieuwe hoofdtrainer én hoofd jeugdopleiding bij voetbalvereniging Eerbeekse Boys. Op de nieuwjaarsreceptie werd bekendgemaakt dat hij vanaf de tweede helft van dit jaar aantreedt in deze dubbelfunctie.

De club ging op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer nadat Frank van Binsbergen bekend maakte aan het eind van dit seizoen te willen stoppen. “Daarnaast waren wij al langere tijd bezig met een eindverantwoordelijke voor onze jeugdopleiding”, vertelt Tim Hogeland, bestuurslid voetbalzaken bij Eerbeekse Boys. “Hoe we bij John terecht zijn gekomen? De broer van John is al jaren een gewaardeerd vrijwilliger en scheidsrechter bij onze club. Via hem kwam het balletje aan het rollen.”
Eerbeekse Boys hoopt met het aantrekken van John van Loen een impuls te kunnen geven aan de voetbalkwaliteiten van de gehele club. Zowel voor de jeugd als dames- en herensenioren. “Wij zijn een amateurvereniging en zien dat sommige potentiële selectiespelers nu toch liever kiezen voor een vriendenteam. Wij hopen dat zij met John erbij toch willen gaan voor het selectievoetbal”, aldus Hogeland. “We zoeken overigens nog een assistent-trainer voor John en een trainer voor ons tweede elftal.”

Het eerste elftal van Eerbeekse Boys speelt momenteel in de vierde klasse. “Mij maakt het niet uit op welk niveau ik werk”, vertelt John van Loen. “Ik ben gewoon een liefhebber van het spelletje en dan kun je overal terecht. Ik heb bij profclubs, maar ook amateurverenigingen gewerkt. Het klopt dat mijn broer een rol heeft gespeeld. Maar ook dat ik hier het afgelopen najaar een voetbal-clinic heb gegeven voor de jeugd. De sfeer binnen de Eerbeekse Boys is mij goed bevallen. En het eerste elftal heeft talentvolle spelers. Er lopen diverse spelers met een verleden bij een betaaldvoetbalorganisatie. Het is een uitdaging voor mij om het team verder te ontwikkelen en een niveau hoger te gaan spelen.”
John gaat zijn werkzaamheden bij Eerbeekse Boys combineren met zijn reguliere werk voor Eurotalents Sportsmanagement. “Het komende half jaar ga ik mij verdiepen in de club en de spelers. Uitgangspunt blijft dat Eerbeekse Boys blijft werken met eigen spelers. Maar wie wil komen, is van harte welkom. Ik heb er veel zin in”, aldus Van Loen.

Foto: Henk Zwinenberg

John van Loen (rechts) ondertekende tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn contract, samen met (van links naar rechts) voorzitter Theo Heida en Tim Hogeland en Menno Jansen van voetbalzaken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.