Hoe sluit je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af?

0272321_Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.jpg

(Dit is een gesponsord artikel) Staat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten op de planning? Als ondernemer moet je zorgen dat je overal op voorbereid bent. Op de werkvloer kan er een ongeval gebeuren, waaruit aansprakelijkheidsclaims ontstaat. De claims jagen jou op hoge kosten. In eerste instantie moet je een schadevergoeding betalen, maar het kan ook uitlopen op juridische geschillen. Juist daarom moet je een verzekering hebben die het beste bij je past. Hiervoor doorloop je verschillende stappen. Het eerste is het identificeren van bedrijfsrisico’s. Denk aan situaties waarin jouw bedrijf aansprakelijk kan worden gesteld, zoals schade aan eigendommen van anderen of letsel veroorzaakt door jouw producten of diensten. Een goede risicoanalyse kan voorkomen dat je niet voldoende gedekt bent en alsnog voor hoge kosten staat.

Het dekkingsniveau bepalen voor jouw bedrijf

Zodra je weet wat de risico’s zijn, moet je het dekkingsniveau bepalen. Jouw bedrijf heeft geheel andere behoeften dan andere bedrijven in de omgeving. Jouw specifieke situatie zal daarom het uitgangspunt zijn voor de keuzes die je maakt. Denk aan de aard van je bedrijf, de grootte ervan en de sector waarin je actief bent. Zorg dat het dekkingsniveau net zo hoog is als het maximale bedrag dat jouw bedrijf zou kunnen verliezen bij een aansprakelijkheidsclaim. Hiermee hoef je niet voor onaangename verrassingen te staan en hoeft jouw bedrijf ook geen financiële schade te lijden. Als je nog niet goed weet wat het beste bij je past, kun je contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij. Een adviseur helpt jou dan bij het vinden van een dekking die het beste bij jouw situatie past.

Het eigen risico bepalen

Als je eenmaal weet welke dekking het beste bij je past, kun je de constructie all risk verzekering nog niet aanvragen. Je wilt immers ook weten hoeveel je maandelijks gaat betalen om de verzekering te hebben. Het dekkingsniveau is een eerste factor dat het maandbedrag betaalt. Een andere factor is het eigen risico dat je bereid bent om te betalen bij het indienen van een claim. Je kunt dit bedrag op het minimale laten staan, maar ook verhogen door middel van een vrijwillig eigen risico. Het is afhankelijk van jouw financiële situatie welk bedrag je kunt dragen. Met een hoger eigen risico houd je het maandbedrag wel zo laag mogelijk, waardoor je weer meer geld overhoudt voor andere zaken.

De aanvraag goed indienen

Tijdens de aanvraag van de verzekering kun je de polisvoorwaarden nog doornemen. In deze voorwaarden zie je precies wat er wel en niet gedekt is, wat de uitsluitingen zijn en welke voorwaarden er hangen aan het indienen van de claim. Als alles duidelijk is, kan je de aanvraag indienen. Vul alle gevraagde gegevens in en lever de eventuele aanvullende documenten aan. Pas als alles correct is ingevuld, dien je de aanvraag in. Je moet dan wachten op de goedkeuring van de verzekeringsmaatschappij. Heb je de goedkeuring binnen? Dan betaal je de eerste premie en ontvang je de polisdocumenten. Jij bent vanaf dat moment verzekerd tegen de onverwachte gebeurtenissen op de werkvloer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.