Grenzen zonder grens in de Dorpskerk

0271982_Rheden__Dorpskerk.JPG

RHEDEN – Op vrijdagavond 26 januari komt Nellie Markus naar de Dorpskerk in Rheden voor een de thema-avond over vluchtelingen. Zij is drama-therapeute en organiseert creatieve projecten voor jongeren in Mexico die hen helpen om (traumatische) ervaringen uit het verleden een plek te geven.

Het programma van deze avond bestaat uit twee delen. Voor de pauze wordt gekeken naar de korte film ‘Limites sin Limite’ gemaakt door de Mexicaanse jongeren. De film gaat over waarom Mexicanen de grens oversteken naar de Verenigde Staten. De jongeren zijn de spelers in de film en zij hebben dit thema gekozen omdat het vluchtelingenvraagstuk in heel veel landen speelt, ook in Europa. Zij willen graag laten zien dat niemand zomaar vlucht en dat we over dit vraagstuk moeten nadenken en hiervoor een humane oplossing moeten vinden.

Na de pauze geeft Nellie Markus een lezing over onder andere het boek ‘Vertel me het einde’ van Valeria Luiselli. De hoofdpersoon in het boek is Valeria. Zij is tolk bij de immigratierechtbank in de Verenigde Staten en moet veertig vragen stellen aan ieder kind dat de grens zonder ouder is overgestoken. In theorie makkelijk, maar in de praktijk is het ongelooflijk moeilijk om de verbrokkelde verhalen van de kinderen op papier te krijgen. Deze kinderen jagen niet de Amerikaanse droom na, maar vluchten uit de nachtmerrie waarin ze leven.
Bij beide onderdelen is er voldoende ruimte om hierover vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Iedereen is welkom en de koffie en thee staan klaar. Aanvang is 20.30 uur

dorpskerkrheden.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.