Boekverfilming bij Filmhuis

0272146_Film_-Pixabay.jpg

DOESBURG – Vrijdag 26 januari en woensdag 31 januari om 20.00 uur wordt de spannende thriller ‘Het Smelt’ vertoond door het Filmhuis Doesburg in Het Arsenaal. Op dinsdag 6 februari os om 20.00 uur nogmaals de film ‘Human forever’ te zien.

‘Doen, durven of de waarheid’. Iedereen speelt het wel eens, maar het kan uit de hand lopen. ‘Het Smelt’ gaat over zo’n spelletje dat tijdens een broeierige zomer volledig ontspoort. De film, naar het gelijknamige boek van Lize Spit, draait om Eva als puber van 13 en als jonge twintiger. In het dorpje waar ze opgroeide, organiseert een van haar jeugdvrienden een feest. Eva gaat erheen om definitief af te rekenen met die bewuste zomer.

Op veler verzoek wordt de film Human Forever nogmaals vertoond. Teun Toebes heeft als missie om de levenskwaliteit van mensen met dementie te verbeteren. Nu wordt er nog geluisterd naar wat Teun wil, voelt en vindt. Nu is hij nog vrij om te zijn wie hij is en te gaan en staan waar hij wil, maar er is een grote kans dat dit in de toekomst niet meer zo is, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Als kerngezonde twintiger woont hij al jaren op de gesloten afdeling van een verpleeghuis wanneer hij besluit zijn missie kracht bij te zetten. Hij gaat op zoek naar antwoorden voor later. Samen met filmmaker Jonathan de Jong bezocht hij elf landen om te kijken wat we van elkaar kunnen leren. Een ontroerende documentaire over mogelijkheden in de zorg voor mensen met dementie.

filmhuis-doesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.