Actie Kerkbalans van start bij Zuidoost-Veluwezoom

0271562_euros__geld__munten.jpg

DIEREN – De Protestantse gemeente Zuidoost-Veluwezoom in Dieren, Spankeren en Laag-Soeren doet mee aan de vijftigste editie van de Actie Kerkbalans. Met deze actie wordt geld ingezameld voor het werk van de kerk.

Zuidoost-Veluwezoom is een actieve gemeente, waar veel wordt georganiseerd. Denk aan koffieochtenden, de zomerse kerkenmarkt, de tweejaarlijkse bazaar, ontmoetingsmiddagen voor ouderen, diverse koren, pastorale zorg en natuurlijk de wekelijkse zondagsdiensten. Dat kan dankzij heel veel vrijwilligers. Maar er is ook geld nodig om de jaarlijkse kosten, zoals onderhoud aan kerkgebouwen en salarissen van predikanten, kerkelijk werkers en kosters, te kunnen blijven betalen. Daarmee kan de kerkgemeenschap blijven voort bestaan en doorgaan met haar werk. Denk bijvoorbeeld aan het werk waarin praktische steun wordt gegeven aan mensen in financiële nood en het pastorale werk, waarin actief wordt omgezien naar elkaar.

Kerken ontvangen geen subsidies en zijn voor de bekostiging van hun werk afhankelijk van donaties, onder andere uit de Actie Kerkbalans. Deze is zaterdag 13 januari van start gegaan. Vooral de leden van de kerk worden benaderd, maar iedereen die de kerk een warm hart toedraagt, is meer dan welkom een bijdrage te doen. Kijk hiervoor op de website of stuur een e-mail naar communicatie@pgzuidoost-veluwezoom.nl.

pgzuidoost-veluwezoom.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.