‘Werkgever, zet mantelzorger in zonnetje’

0266218_Mantelzorg.jpg

BRUMMEN – Mantelzorg Brummen roept werkgevers op om op vrijdag 10 november mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Op die datum is het de dag van de Mantelzorg.

Eén op de vier werknemers heeft de zorg voor een ander. Uit onderzoek blijkt dat ruim de helft van de medewerkers hun leidinggevende op de hoogte brengt van de mantelzorgtaken. Flexibiliteit en begrip van de werkgever is van betekenis en heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven van mantelzorgers, aldus Mantelzorg Brummen.
De organisatie wijst er op dat begrip en meedenken van de werkgever de mantelzorger helpt een betere werk-privé-balans te krijgen. En het levert de werkgever ook wat op, zo meldt werkenmantelzorg.nl. Het verhoogt de vitaliteit, loyaliteit en productiviteit en het het verlaagt stress, vermoeidheid, concentratieproblemen en lichamelijke klachten. Daarnaast voorkomt het burn-out en (langdurig) verzuim. Ook maakt het een werkgever aantrekkelijk op de arbeidsmarkt. En last but nog least kan het de omzet verhogen.
Werkgevers die inspiratie nodig hebben, kunnen dat vinden op werkenmantelzorg.nl.

Mantelzorgers zijn mensen die meer zorg dan gemiddeld hebben voor een ander, vanuit de relatie die ze met die ander hebben. Denk aan een partner, ouder of kind. Het is dus echt iets anders dan vrijwilligerswerk, waarbij je zelf makkelijk de keus kunt maken of je je wel of niet wilt inzetten voor die ander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.