Vluchtelingenwerk Rheden zoekt vrijwilligers

0266368_Hand_schudden.jpg

GEM. RHEDEN – Vluchtelingenwerk is op zoek naar vrijwilligers die nieuwe bewoners van de gemeente Rheden willen begeleiden en wegwijs maken. Er zijn maatschappelijk begeleiders en taalcoaches nodig.

Maatschappelijk begeleiders ondersteunen statushouders die nieuw zijn in de gemeente. Ze begeleiden hen bij de inschrijving in de gemeente en bij andere instanties. Samen vragen ze voorzieningen aan, zoals een uitkering, inrichtingskrediet en toeslagen. Ook biedt de begeleider praktische ondersteuning bij vragen rond financiën, gezondheidszorg, huisraad en contracten met leveranciers van gas, water, licht, internet, telefonie en dergelijke. Ze maken hun cliënt wegwijs in de buurt en begeleiden hen bijvoorbeeld bij het eerste contact met de buren, op weg naar zelfredzaamheid.
Taalcoaches zijn vrijwilligers die één-op-één met statushouders op pad gaan in de Nederlandse samenleving. De taalkoppels spreken ongeveer anderhalf uur per week af om de Nederlandse taal te oefenen in verschillende situaties. De taalcoaching dient niet als vervanging voor de taalles, maar is aanvullend. Vluchtelingen krijgen door het project de kans om extra te oefenen en de taal in praktijk te brengen.

rheden@vluchtelingenwerk.nl; 06-51947677

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.