Verduurzaming maatschappelijke gebouwen in Rheden

0266730_duurzaamheid.jpg

RHEDEN – Op dinsdag 14 november houdt de gemeente Rheden een informatiebijeenkomst voor maatschappelijke organisaties die werk willen maken van de verduurzaming van hun gebouwen. De ontmoeting wordt van 20.00 tot 21.30 uur gehouden in het Dorpshuis in Rheden.

De informatiebijeenkomst is voor alle maatschappelijke organisaties die een eigen accommodatie in de gemeente Rheden hebben. Denk aan sport- en cultuurverenigingen, buurthuizen, kerken en meer. Er is een beperkt aantal uren beschikbaar voor begeleiding van deelnemende organisaties. De gemeente schat in dat vijf á tien organisaties kunnen deelnemen, afhankelijk van soort organisatie en de omvang van de verduurzamingsopgave. Na de bijeenkomst kunnen maatschappelijke organisaties zich tot uiterlijk 3 december aanmelden voor deelname aan dit project. Partijen kunnen zich van tevoren aanmelden via duurzaamwonen@rheden.nl.

De energierekeningen zijn de afgelopen jaren hard gestegen. Dat hebben maatschappelijke organisaties ook al gemerkt. Ook is de toekomst onzeker: de prijzen kunnen flink blijven schommelen. De gemeente Rheden ziet dat in gebouwen met een maatschappelijke functie nog veel duurzaamheidswinst valt te halen. Dat is goed voor de planeet en voor de portemonnee van maatschappelijke organisaties. Maar verduurzamen is ook een uitdaging: waar te beginnen? Meteen zonnepanelen of valt er al veel winst te halen met kleine ingrepen? En hoe betaal je de investeringen? De gemeente helpt graag hierbij. Aan maatschappelijke organisaties met een eigen gebouw stellen zij een duurzaamheidscoach beschikbaar die helpt bij het hele traject: van scan tot en met uitvoering.
“We hebben een mooie kans om een win-win-winsituatie te bereiken. Het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed is allereerst goed voor het klimaat. Maar het zorgt ook voor toekomstbestendige en betaalbare gebouwen voor de maatschappelijke organisaties die zo ontzettend belangrijk zijn in Rheden. Door dit samen te doen in plaats van alleen, kunnen we elkaar ook nog beter leren kennen en elkaar helpen door het delen van informatie of door samen op te trekken in de uitvoering. Een mooie kans die we niet moeten laten liggen!”, zegt wethouder Paul Hofman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.