Subsidie voor hulp aan lokale zelfstandigen door lokale ondernemers

0266007_ORDS_ZZP_commissie.jpg
Van links naar rechts: Anne Bruger (penningmeester ORDS) Heleen Enklaar (voorzitter ZZP commissie) Alex Meerdink (voorzitter ORDS) en Ronald ter Hoeven (wethouder economie)

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden heeft een subsidieregeling in het leven geroepen voor zzp’ers die voor hun bedrijfsvoering incidenteel een deskundig advies nodig hebben. Het gaat hierbij om financieel, juridisch of coachingadvies.

De totale subsidie voor zelfstandigen bedraagt 10.000 euro en maakt onderdeel uit van de subsidieregeling Frisse Start na Corona van 100.000 euro, die vorig jaar inwerking is getreden voor het georganiseerde bedrijfsleven via de BIZ-verenigingen; Bedrijveninvesteringszone. Deze subsidieregeling is bedoeld om evenementen te ondersteunen die bijdragen aan een betere leefbaarheid, onderlinge verbinding en het bevorderen van de economische ontwikkeling. Hierbij geldt wel als eis dat sport-, cultuur- en welzijnsverenigingen actief moeten worden benaderd om aan te haken bij het evenement. Deze subsidie kan nog tot eind van het jaar worden aangevraagd. Van de 90.000 euro is inmiddels 60 procent benut voor bijvoorbeeld de Anton Piek Kerstmarkt, Halloween, Koningsdag en Vaderdag.

Nu is er dus een aparte regeling voor zzp’ers. Heleen Enklaar, voorzitter van de ZZP-commissie van Ondernemend Rheden en De Steeg (ORDS) vertelt: “Deze groep heeft het zeker in en na de coronatijd extra moeilijk gehad. Daarom hebben wij ons als ORDS er hard voor gemaakt dat er naast de subsidieregeling voor de BIZ-verenigingen ook een aparte regeling voor zzp’ers zou komen. Het aantal zzp’ers in de gemeente Rheden is hoog en dat maakt dat we ook extra aandacht moeten hebben voor deze specifieke groep ondernemers.”
Ronald ter Hoeven, wethouder economie, voegt toe: “Door in de subsidieregeling op te nemen dat bij het inwinnen van externe deskundigheid zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale aanbieders, snijdt het mes aan twee kanten. De steun kan net even het duwtje in de rug geven aan zzp’ers voor een duurzame bedrijfsvoering. Aan de andere kant profiteren de lokale aanbieders op hun beurt weer van het beroep dat op hen gedaan wordt.”

De hoogte van de subsidie is maximaal 250 euro en kan één keer aangevraagd worden. Dit kan door een mail te sturen naar r.haouli@rheden.nl met het verzoek een aanvraagformulier te ontvangen.

Van links naar rechts: Anne Bruger (penningmeester ORDS), Heleen Enklaar (voorzitter ZZP commissie), Alex Meerdink (voorzitter ORDS) en Ronald ter Hoeven (wethouder economie)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.