Strijkconcert in Hallse kerk

0267090_Seyster_Strijkers.jpeg
Seyster Strijkers

HALL – Het ensemble De Seyster Strijkers verzorgt zaterdag 25 november een concert in de kerk van Hall. De groep is ontstaan op een van de barokdagen in Zeist, waar zij samen het Derde Brandenburgs Concert van J.S. Bach uitvoerden. De strijkers spelen, onder leiding van Paulien Kostense, op barokinstrumenten of kopieën daarvan. Stukken uit de 18e eeuw worden gespeeld met barokstukken, nieuwere werken met moderne stokken. Het programma in Hall beslaat vier eeuwen en bestaat uit de volgende muziekstukken: delen uit ‘King Arthur’ van Henry Purcell, ‘Concerto Grosso’ van Charles Avison, ‘Adagio’ en ‘Fuga’ van Wilhelm Friedmann Bach, een sonate voor strijkers van Gioachino Rossini, en ‘Ancient Airs and Dances’ (Suite nr. 3) van Ottorino Respighi. Het concert begint om 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.