Stichting Vrienden van Hyndendael stopt

0267435_Heijendal.jpg
De nieuwe duofiets van Hyndendael

HUMMELO – De stichting Vrienden van Hyndendael houdt na 31 jaar op te bestaan. Het bestuur heeft hiertoe besloten, omdat er een legaat is geschonken aan de bewoners van Hyndendael in Hummelo. Het legaat dient gebruik te worden voor het welzijn en vermaak van de bewoners van Hyndendael en daarmee overschrijft het de doelstelling van de Stichting Vrienden van Hyndendael. Met het legaat kan Hyndendael geruime tijd vooruit en daarom acht het bestuur het niet passend om nog giften te blijven werven/ontvangen van donateurs en andere instanties.

De stichting heeft dankzij vele giften jarenlang veel leuke activiteiten kunnen organiseren en mooie spullen aangeschaft. Josien Sloetjes heeft, als activiteitenbegeleider, jarenlang een grote inbreng gehad in de keuzes die werden gemaakt. Zij kende tenslotte de bewoners het best.
Een greep uit de dingen die mogelijk zijn gemaakt door de Stichting Vrienden van Hyndendael: een televisie, beamer, biljart, groentetuin op wielen, bijdrage voor het inhuren van artiesten, duo-fiets en een koersbalmat. Ook werd er jaarlijks een uitje georganiseerd, dit varieerde van Intratuin tot paleis het Loo en van een boottochtje tot een bezoek aan Burgers Bush. De laatste de laatste jaren werden de uitstapjes, gezien de samenstelling van de bewonersgroep, wat minder intensief. Men kon kiezen uit meerdere opties, waardoor de groepjes kleiner konden worden. Ook gingen de uitstapjes minder ver van huis. Denk aan een huifkartochtje in de omgeving of een bezoek aan Museum Smedekinck in Zelhem. Uiteraard werd elk uitstapje afgesloten met pannenkoeken.

De laatste bijdrage van de Stichting Vrienden van Hyndendael is een nieuwe duofiets. Deze fiets is op woensdag 8 november door het bestuur aangeboden aan de bewoners van Hyndendael. De nieuwe fiets is van alle gemakken is voorzien en biedt meer comfort voor zowel de vrijwilligers als de bewoners. De oude duofiets, die ook is geschonken door de stichting, krijgt nog een opknapbeurt en zal een tweede leven krijgen bij de Stichting Welzijn Ouderen.
Het bedrag dat nog rest wordt geschonken aan Stichting Kruiswerk Hummelo en Keppel. Daarmee is geregeld dat het resterende bedrag een goede bestemming krijgt. Het bestuur wil alle donateurs en instanties die de Stichting Vrienden van Hyndendael hebben gesteund van harte bedanken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.