Steenbreekjury lovend over voedselbos Brummen

0266295_VoedselbosNieuweErven.jpg
Voedselbos Nieuwe Erven

BRUMMEN – Voedselbos Nieuwe Erven in Brummen was dit jaar in de race om de Steenbreektrofee. Deze prijs voor meest innovatieve en inspirerende voorbeeld heeft Brummen niet gekregen, maar de jury was op 11 oktober wel lovend over Nieuwe Erven.

De jury schrijft in haar rapport: “De jury waardeert de gedrevenheid en enthousiasme van de vrijwilligers. Ondertussen komen uit het hele land aanvragen binnen voor rondleidingen. Alleen in deze zomer kwamen al bijna tweehonderd bewoners, studenten en vakspecialisten kijken om inspiratie op te doen. Het enthousiasme voor voedselbossen werkt aanstekelijk en Voedselbos Nieuwe Erven loopt hier duidelijk in voorop.” Nieuwe erven vindt het een ‘fantastische waardering’.

In totaal dongen dit jaar 22 initiatieven naar de Steenbreektrofee. Het voedselbos in Brummen was een van de zes genomineerden voor de hoofdprijs. Tijdens de uitreiking op 11 oktober in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem ging de trofee in de categorie ’maatschappelijke initiatieven’ uiteindelijk naar de Ecokathedraal in Heerenveen. Toch bleef de afvaardiging uit Brummen in feeststemming. “Deze erkenning is een opsteker voor onze gemeenschap!”

Met de verkiezing van de Steenbreektrofee gaat Stichting Steenbreek ieder jaar op zoek naar innovatieve en inspirerende voorbeelden die een positieve bijdrage leveren aan biodiversiteit, klimaatadaptatie en een gezonde leefomgeving. Het sociale domein staat hierbij centraal: door gezamenlijk aan de slag te gaan met vergroening ontstaat meer verbinding in de wijk, wordt de saamhorigheid vergroot en de betrokkenheid van bewoners gestimuleerd.
Het volledige juryrapport is te lezen op voedselbosnieuweerven.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.