Snel vervoer voor Sinterklaas in Loenen

0267968_Sint_in_Loenen.jpg
Snel vervoer voor Sinterklaas - Martien Kobussen

LOENEN – Sinterklaas had in Loenen geluk dat hij nog op tijd zijn intocht kon maken. Door het natte weer moest hij een vlot vervoer hebben naar Dorpscentrum De Brink, waar veel kinderen op hem stonden te wachten. Gelukkig was een motorrijder met tweespan in de buurt, die hem wel een lift wilde geven. De Goedheiligman vond dat prima en stapte vlot in het tweespan. En zo zagen de Loenenaren een snelle Sint met wapperende baard door Loenen trekken.
De muzikanten van OLTO hadden zich al verzameld bij het Monumentenplein bij de Brink. Voor deze gelegenheid had dirigent John Brouwer enkele bekende sinterklaasliedjes met de muzikanten ingestudeerd. Gelukkig bleef het aanvankelijk ondanks donkere wolken nog droog. Maar juist bij zijn aankomst bij De Brink regende het fors, zodat Sinterklaas en zijn gevolg en de vele kinderen met ouders, snel naar binnen gingen. Hier was door Lomivé weer een gezellig feest voorbereid. Nadat Sinterklaas plaats had genomen op zijn zetel, mochten enkele kinderen bij hem komen. Sommigen kregen een complimentje anderen weer een vermanend woord. Voor alle kinderen was er een traktatie.

Foto: Martien Kobussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.