Sinter, Sinter Maarten, de koeien…

0267450_46_sint_maarten2rb-han.jpg
Met lampionnetjes langs de deuren - Hanny ten Dolle

DOESBURG – Zaterdag 11 november was het weer Sint Maarten. In Doesburg wordt dat altijd uitgebreid gevierd. De Martinikerk was helemaal vol met kinderen met ouders en grootouders. Als eerste werden de Sint Maarten liedjes goed geoefend, want je moet de liedjes wel kunnen zingen als je langs de deuren gaat. Hierna werd het verhaal van Sint Maarten aan de kinderen uitgelegd. Daarna was het grote moment daar en mochten de kinderen met de lampion langs de deuren. Wat is er nou leuker als kind om met een tas vol heerlijk snoep en mandarijntjes thuis te komen. De bewoners van de binnenstad houden er altijd rekening mee en hebben dan ook goed ingeslagen, zodat alle kindjes wat kregen.

Foto: Hanny ten Dolle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.