Onderzoek naar woningbehoefte in Loenen

0266390_bouwen__bouwtekening.jpg

LOENEN – Onlangs heeft het bestuur van de Dorpsraad Loenen Zonnedorp met de gemeente Apeldoorn gesproken over wonen in Loenen. Uiteraard kwam de toekomstige nieuwbouw van de gewenste tweehonderd woningen in het dorp aan bod. De eerste stap die de gemeente gaat zetten is een diepgaand demografisch onderzoek om de toekomstige groei van het aantal jongeren, ouderen en ‘middelbaren’ in beeld te brengen. Op basis hiervan kan dan een goede planning worden gemaakt. Vervolgens kan de Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen (DKK) een woonwensenonderzoek doen om een goed beeld te krijgen welke woningen er gebouwd moeten worden en voor wie.
Bij de Dorpsraad staan starterswoningen, huurwoningen en levensloopbestendige woningen voorop, maar DKK gaat uitzoeken hoeveel, waar en welke prijs en type. Men gaat vele inwoners van Loenen interviewen om een goed beeld te krijgen, dus niet alleen de jongeren en de ouderen, maar een goede doorsnede van het dorp. Dit gebeurt waarschijnlijk over één of twee maanden. Het bestuur hoopt dat iedereen hiervoor tijd zal vrijmaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.