Miniatuurtoren onthuld in Doesburg

0266943_Minitatuur.jpg
De toren werd zondagmiddag onthuld - Hans Wonink

DOESBURG – Op zondagmiddag 5 november vond de onthulling van de miniatuurtoren plaats, die in de torenhal van de Martinikerk in Doesburg is komen te staan. Wethouder Stan Hillenaar van de gemeente Doesburg onthulde de toren samen met kinderburgemeester Mimi Verhaaff. Vooraf aan de officiële openingshandeling speelde Frans Haagen op het carillon. De Doesburgse kunstenaar André Bikker, ontwerper en realisator van deze miniatuurtoren, gaf uitleg over hoe deze toren tot stand is gekomen. In 1997 is Stichting Doesburgs Carillon opgericht en ten tijde van corona kon het 25-jarig jubileum niet gevierd worden. Nu zijn er weer mogelijkheden om een dergelijk heugelijk feit te vieren en had Stichting Doesburgs Carillon alle donateurs, vrijwilligers, toren- en kerkgidsen uitgenodigd om bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig te zijn.

Foto: Hans Wonink

carillon-doesburg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.