Mariavespers in de Martinikerk

0266824_Orkest.jpg

DOESBURG – Op vrijdag 10 november brengt het Nieuw Bach Ensemble de Mariavespers van Claudio Monteverdi naar de Martinikerk in Doesburg. Het ensemble staat onder leiding van Krijn Koetsveld.

Een adembenemende mix van oude en nieuwe stijlen, solowerk en uitbundige ensembles voor het koor. Dat zijn de ingrediënten die Claudio Monteverdi gebruikte voor zijn Mariavespers. Deze worden tot op de dag van vandaag beschouwd als een van de monumentale werken uit de muziekgeschiedenis. Onder leiding van dirigent Krijn Koetsveld wordt het koor van het Nieuw Bach Ensemble omringd door solisten en instrumentalisten van Le Nuove Musiche. “Samen staan ze garant voor een onvergetelijke uitvoering van deze Mariavespers”, aldus de organisatie van het concert in Doesburg.
Temidden van het instrumentale ensemble staat het unieke en op initiatief van Krijn Koetsveld gebouwde ‘Monteverdi-orgel’ centraal: een blikvanger met barokke beschilderingen en met een lieflijke, maar tegelijkertijd sprekende klank. Krijn Koetsveld wordt beschouwd als een van de grote kenners van de muziek van Claudio Monteverdi. Met zijn vocale ensemble Le Nuove Musiche nam hij bijna al diens werken op, waaronder de veelgeprezen negen boeken met madrigalen en de Selva morale e spirituale. Het uitvoeren van Monteverdi’s Mariavespers is de kers op de taart.
De aanvang van het optreden is 20.00 uur en de zaal is open om 19.15 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar via nieuwbachensemble.nl of aan de zaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.