Looproute Vijf van Gelre geopend

0267453_Opening_vijf_van_Gelre_edt.jpg
Opening van de route De Vijf van Gelre

DIEREN – Dat de coronalockdowns ook mooie dingen hebben opgeleverd, was op zaterdag 11 november te zien in Dieren. Op het terrein van atletiekvereniging Gelre in Dieren werd de route De Vijf van Gelre geopend.

De Vijf van Gelre is ontstaan tijdens de laatste lockdown in de coronapandemie, eind 2021. Sportclubs waren gesloten en alleen individueel sporten was toegestaan. Veel mensen wilden wel (hard)lopen in het bos, maar deden dit niet uit angst te verdwalen. Dit was voor atletiekvereniging Gelre aanleiding om een tijdelijke route uit te zetten van 5 kilometer lang. Hier werd zoveel gebruik van gemaakt, dat besloten werd de route permanent te maken. Dit lukte met behulp van subsidie vanuit het Sport en Beweegakkoord van de gemeente Rheden en met steun en inzet van landgoed Twickel.
Zaterdag 11 november is de route geopend door wethouder Ronald ter Hoeven van de gemeente Rheden, beheerder Wilke Schoemaker van landgoed Twickel en voorzitter Machiel Wetselaar van AV Gelre. Na het officiële moment hebben de leden van de club de route één of meerdere keren gelopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.