Loenense schooljeugd plant krokussen in het Lonapark

0266953_Krokussen.jpg
De kinderen waren druk in de weer - Martien Kobussen

LOENEN – Jongens en meisjes van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen De Poort en De Tweede Stee uit Loenen waren vrijdagmorgen 3 november druk met de schop in de weer om bloembolletjes te planten in het Lonapark. De bijenvereniging Eensgezind uit Eerbeek had de kinderen uitgenodigd om het park het komende voorjaar meer kleur te geven. De kinderen deden dit maar al te graag en hanteerden fanatiek de schoppen om de krokusbollen onder de graszoden te stoppen.

Leden van Eensgezind hadden eerst een flink stuk gras ontdaan van de bladeren die door de storm op het gras waren neer gewaaid. Voor dat het startsein werd gegeven om aan de slag te gaan, sprak voorzitter Wouter Schouwstra van de bijenvereniging de kinderen even toe. Hij vertelde over het belang van de bijen die de bloemen bezoeken om nectar te verzamelen en tevens de bloem te bevruchten. Vooral bij de fruitbomen zijn de bijen onmisbaar. Bij de krokussen kunnen de kinderen in het komende voorjaar duidelijk de stamper en meeldraden zien.
Vanuit de gemeente Apeldoorn kwam wethouder Anja Prins naar Loenen om te zien hoe de jeugd bezig ging om de bolletjes in de grond te stoppen. Ook zij wees op het belang om met extra bloemen bijen te lokken. De gemeente had graag gehoor gegeven aan het verzoek van de bijenvereniging om deze plantmorgen te kunnen organiseren.
Daarna ging de jeugd flink aan de slag. De imkers en de leraren gaven tips hoe de bolletjes te planten. De kinderen hadden er veel plezier in, al hadden ze wel moeite om met de schoppen in de harde bodem te komen. Toch lukte het om alle bolletjes te planten. In het voorjaar zal een kleurenrijkdom verschijnen op het Lonaparkgras. Alle kinderen kregen ook nog een doosjes met bolletjes mee om thuis in de tuin of bloembak te planten.

Foto: Martien Kobussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.