Lezing over Picasso in Kunstlab

0267210_MuraldelGernika.jpg
Guernica van Picasso

DOESBURG – Dinsdagavond 21 november wordt er van 20.00 tot 22.00 uur een lezing over Picasso gegeven in het Kunstlab in Doesburg. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de veelzijdige en invloedrijke kunstenaar Picasso overleed. Hij stond aan de wieg van het kubisme, één van de nieuwe stromingen in de beeldende kunst aan het begin van de 20e eeuw. Maar in zijn werk zijn ook andere stijlen en stromingen te herkennen. Gedurende zijn leven had hij relaties met diverse vrouwen, die vaak voor hem poseerden als model. Telkens wanneer hij een nieuwe muze en model had, werd dit in zijn werk duidelijk door een wisseling van stijlen.
In deze lezing kijkt Monique Hafkamp, kunsthistorica, naar de invloed van deze vrouwen op het leven en de kunst van Picasso. De kosten voor de lezing bedragen 15 euro, inclusief koffie of thee. Opgeven kan via elzabouwman@gmail.com of lezing@kunstlabdoesburg.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.