Kung Fu talenten klaar voor EK in Venetië

0266675_Lyly.jpg
Lyly

BRUMMEN – Bart (14) en Lyly (17) zijn twee jonge talenten die trainen bij Shaolin Kung Fu Brummen en Zutphen. Zij hebben niet alleen hun talent getoond in training, maar ook in de competitie. Dit jaar werden ze beide Nederlands kampioen in hun onderdeel Shaolin. Op 18 en 19 november mogen zij hun kunsten vertonen op het Europees Kampioenschap in Venetië.

Shaolin Kung Fu is een eeuwenoude Chinese vechtkunst, ontstaan in de Shaolin Tempel. Het is meer dan alleen een vechtsport. Shaolin Kung Fu combineert fysieke discipline met mentale en spirituele groei, waarbij de nadruk ligt op snelheid, kracht, lenigheid en techniek .Bart werd geïnspireerd door vechtsportfilms en -series uit zijn kindertijd, zoals Ninjago en Kung Fu Panda. Hij traint bijna elke dag van de week. Zijn routine omvat een mix van voetbal en Kung Fu.”Tijdens de Kung Fu trainingen verbeteren we onze conditie, lenigheid, spierkracht en zelfverdedigingstechnieken. We oefenen ook diverse vuist- en wapenvormen”, vertelt Bart. Hij blijft gemotiveerd door zijn trainingen terug te kijken, waarbij hij zijn technieken analyseert en verbetert.

Lyly vond haar inspiratie in films als Mulan en Kung Fu Panda. Ze traint drie keer per week bij Shaolin Kung Fu Brummen en Zutphen en legt thuis de nadruk op lenigheid, conditie en kracht. “Het begeleiden van anderen en hen helpen groeien is voor mij een grote motivatiebron. Deelname aan wedstrijden biedt me de kans om te leren van andere atleten, wat mij nieuwe inzichten geeft”, aldus Lyly.
Om de kosten van het kampioenschap te dekken, zijn Bart en Lyly een crowdfunding campagne gestart. Dankzij de giften van vele donateurs hebben ze hun doel van 600 euro behaald en kunnen ze in november schitteren op het Europees Kampioenschap in Venetië.

Meer foto's

Bart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.