Koninklijke onderscheiding voor Gerry van Haren

0267851_Koninklijke_onderscheiding.jpg
Een onderscheiding voor Gerry van Haren - Linda Stelma

RHEDEN – Belangstellend, vol ideeën en een harde werker met een fantastische dossierkennis. Met die bewoordingen werd Gerry van Haren (79) uit Rheden afgelopen week benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Nee, ze wist van niets. Gerry van Haren kwam net uit een vergadering van haar geliefde MVT in Rhederhof in Rheden toen ze nietsvermoedend naar een andere ruimte in het zorgcentrum werd geloodst. Daar stonden vrijwilligers, vrienden, familie én de burgemeester haar op te wachten om haar te verrassen. Al zeventien jaar zet Gerry van Haren zich in als vrijwilliger bij Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp (MVT) Rheden/Rozendaal. Reden voor een lintje, zo vonden haar collega’s.
Burgemeester Carol van Eert van Rheden roemde de inzet van de Rhedense vrijwilliger. Hij had uitgerekend dat ze zich gemiddeld twee weken per maand had ingezet voor het MVT. “Voor sommigen was u jarenlang de linker- én de rechterhand.” Van Haren was bestuurslid en zette zich in voor de dagelijkse ondersteuning van mantelzorgers, mensen die de zorg hebben voor een naaste. “U deed dit zonder zelf op de voorgrond te treden”, aldus Van Eert. “Het MVT was nooit geworden wat het is, zonder u.” “Zekers!”, klonk het instemmend vanuit de zaal.
Als extra verrassing werd de MVT-vrijwilligster getrakteerd op een optreden van Maarten Jansen, die de nodige Elvis-nummers ten gehore bracht. Van Haren – Elvis-fan – zong de bekende delen zachtjes mee. ‘You’re always on my mind’, klonk het door de volle zaal.
Naast haar werk voor het MVT is Van Haren ook actief bij het Rhedens Maal, een maaltijdvoorziening in het dorp Rheden en bij de wandel- en fietsvierdaagse. De reactie van Van Haren na het opspelden van de versierselen was kort: “Ik heb dit kunnen doen door collega’s die me altijd geholpen hebben. Ik vind het nog steeds leuk om te doen dus ik ga gewoon door.” Per 1 januari gaat ze het wel iets rustiger aan doen.

Foto: Linda Stelma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.