Informatieavond over recreatiezonering Loenense bossen

0266910_bladeren.jpg

LOENEN – Natuurmonumenten en Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgen maandag 13 november een informatieavond in De Bruisbeek in Loenen met als onderwerp ‘Recreatiezonering in de Loenense bossen’. Beide terreinbeherende organisaties geven deze avond uitleg over hoe wordt samengewerkt aan natuurherstel in de Veluwse natuurgebieden Loenermark, Reeënberg, Hoeve Delle en Ramenberg.

Recreatiezonering is één van de onderdelen van een breed programma voor natuurherstel op de Veluwe. De natuur op de Veluwe gaat achteruit. Op de meest kwetsbare plekken van de Veluwe zullen planten en dieren worden beschermd door ze meer rust te bieden. Waar nodig worden paden en routes verlegd en op andere plekken worden de recreatiemogelijkheden juist verbeterd. Op deze manier wordt gewerkt aan een betere balans tussen recreatie en natuur op de Veluwe.
De maatregelen voor natuurherstel vloeien voort uit het Recreatiezoneringsplan Veluwe dat door de provincie Gelderland, in samenwerking met gemeenten, grondeigenaren en terreinbeheerders, is vastgesteld.

De informatieavond vindt plaats op maandag 13 november van 19.30 tot 21.30 uur bij De Bruisbeek in Loenen. Tijdens de bijeenkomst worden geïnteresseerden geïnformeerd over wat de maatregelen specifiek betekenen voor de Loenense bossen. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Geïnteresseerden en afgevaardigden van betrokken organisaties (graag één afgevaardigde per organisatie) kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar secrzvij@natuurmonumenten.nl onder vermelding van ‘Bijeenkomst recreatiezonering Loenense bossen’.

recreatiezoneringopdeveluwe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.