Incluzio krijgt vooral vragen over geld en geestelijke gezondheid

0265554_euros__geld__munten.jpg

GEM.RHEDEN/ROZENDAAL – Inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal die ondersteuning zoeken op het gebied van zorg en welzijn, deden dat net als in de eerste helft van vorig jaar vooral op het gebied van geldzaken en geestelijke gezondheid. Dit blijkt uit de halfjaarrapportage 2023 van welzijnsorganisatie Incluzio Rheden.

In de eerste helft van 2023 gingen veruit de meeste vragen waarmee mensen zich meldden bij Incluzio Rheden over financiën, wetten en sociale voorzieningen. Bijna vier op de vijf vragen die relatief snel opgelost konden worden, gingen over geld en administratie. Sociaal raadslieden ondersteunen hierdoor het wegnemen van problematiek of onduidelijkheid, vaak op het gebied van bestaanszekerheid. Mensen zoeken dit soort hulp vraag na ingrijpende veranderingen in hun leven, bijvoorbeeld samenwonen, een echtscheiding, ziekte, verandering van inkomen of leeftijd.
Bij langere trajecten stond vooral geestelijke gezondheid centraal. Mentale klachten zijn vaak onderdeel van een bredere ondersteuningsvraag, bijvoorbeeld als mensen veel geldzorgen hebben of in scheiding liggen.

Incluzio Rheden ondersteunt namens de gemeenten Rheden en Rozendaal mensen bij zorg en welzijn. De gemeente Rheden heeft de overeenkomst met Incluzio Rheden afgelopen zomer verlengd met nog eens drie jaar, tot en met december 2026.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.