Ik vind: Vitale binnenstad

0266599_schrijven__pen_op_papier.jpg

Terugkijkend naar afgelopen zomer kunnen we concluderen dat in Doesburg het project ‘vitale binnenstad’ in ruime mate voldoet aan de gestelde uitgangspunten. Het doel was de leefbaarheid, aantrekkelijkheid en bereikbaarheid te verbeteren. Er is door het gemeentebestuur vooraf veel gedaan aan inspraak voor de bewoners en de winkeliers.
De meningen over de aanpak waren in het begin vooral bij de middenstand flink verdeeld. Complimenten voor het stadsbestuur dat het allemaal in goede banen heeft geleid. Wethouder Birgit van Veldhuizen heeft hier een belangrijke rol in gehad.
Wij zijn als Nederlanders vaak geneigd om te klagen over de politiek en de overheid. Er zijn maar weinig landen op deze kleine aardbol waar het gelukkig zo goed gaat. Als je ziet hoe mooi het nu weer in het centrum is geworden. En als je weet wat voor puzzel het is om alles te goed plannen. Kabels en leidingen vernieuwen, glasvezel aanleggen, nieuw passend stadsmeubilair uitzoeken et cetera. Vooral de Meipoortstraat is prachtig geworden door de kleurrijke groene perken, nieuwe bomen en mooie praktische ‘fietsnietjes’.

Henny Slokker,
Doesburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.