Ik vind: Trots op wethouder

0267176_Beediging_Bart_Elbers_edt.jpg

Afgelopen week is Bart Elbers geïnstalleerd als wethouder in Doesburg. Daar ben ik als oud-raadslid van Brummen apetrots op. Ik ken hem als een zeer gedreven, maar ook bekwame politicus. Hij was een bruggenbouwer. Dat uitte zich in een zeer collegiale en opbouwende sfeer naar onze coalitiepartner van toendertijd (lokale partij IPV), maar ook in een inhoudelijk toegankelijke vorm van debatteren in de raad. Bart vond altijd dat iedereen mee moest kunnen doen en als het dan (vooral bij financiële stukken) te technisch of te moeilijk leek, dan wist hij het zo uit te leggen dat iedereen het begreep.
Na de verkiezingen van 2014 kwam de VVD niet terug in het college van Brummen en was het wethouderschap van Bart voorbij. Hij was hier zeer teleurgesteld over, maar kon ook weer snel verder in zijn andere passie: verkeerskunde. Hij is de VVD Brummen blijven steunen en volgen, met advies en allerhande praktische zaken. Dat hij na 8 jaar werken bij Heijmans Infra weer terugkeert in de lokale politiek, toont aan dat hij zijn hart volgt. En dan ook nog in het sociale domein. Iets waar hij zich in Brummen in een tweede periode zo op had verheugd, weet ik. Ik denk dat het helemaal goed gaat komen in Doesburg en stiekem ben ik wel wat jaloers op Doesburg nu.

Gerda Jolink,
oud raadsfractievoorzitter VVD Brummen – Eerbeek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.