Ik vind: Greenport Eerbeek

0266369_toetsenbord_0788.jpg

We leven in kansrijke tijden. Waar het één verdwijnt, kan iets nieuws opbloeien. Verandering is van alle tijden en dat zal nooit stoppen. Ook Brummen en Eerbeek zijn aan het veranderen. Door mensen uit onze omgeving zelf of door omstandigheden uit het buitenland. Soms zijn dit bedreigingen voor nu, maar zeker zijn het kansen voor later. Niemand wil bij de pakken neerzitten, immers!
Wat doen wij daar dan mee? Willen wij zorgen dat alles bij het oude blijft, met handige ingrepen, een boompje minder en een weggetje meer, of pakken wij het deze keer rigoureus anders aan? De ruimte die vrijkomt nu De Hoop sluit is gigantisch. Stikstofruimte, woonruimte, ruimte voor innovatieve bedrijven en MKB dat zich daar kan nestelen, in Eerbeek op het oude terrein van De Hoop.
De vraag is: wat willen wij nu echt op de plek die vrijkomt? Waar zit toekomst in? Nu eens niet over toerisme gaan praten. Gewoon werk, met techniek en vakmensen. Dat wat al in Eerbeek is. Technische bedrijven! Graag innovatieve bedrijven waar wij opnieuw trots op kunnen zijn. Die ons daadwerkelijk verder kunnen helpen.
OnsEerbeekBrummen ziet een groene toekomst, een greenport waar goed opgeleide techneuten kunnen werken aan een groene toekomst. Veel minder uitstoot, weinig vrachtverkeer, nieuwe huizen voor mensen in en buiten Eerbeek, die vorm kunnen geven aan onze groene toekomst. Nieuwe bewoners, die nog meer leven in de Eerbeekse brouwerij kunnen brengen. Wie wil er nu geen technisch onderzoekscentrum in een bosrijke omgeving vlak bij de A50? Opgezet naar het voorbeeld van Brainport Eindhoven.
Er is daar ook echt meer dan genoeg ruimte om huizen te bouwen, met prachtige voorzieningen en respect voor natuur. Met een mooie aansluiting op huidige nieuwe plannen op andere terreinen in Eerbeek. De A50 op of gewoon bij jouw werk in de buurt wonen, bedrijven die innovatief en duurzaam zijn, nieuw en oud MKB dat floreert door al deze nieuwe aanwas. Een innovatiever Eerbeek, Brummen en Veluwe om trots op te zijn. Wij hopen dat gemeente, provincie en anderen dit gaan inzien. Niet alleen de beste en minst hobbelige, maar ook de duurzaamste en schoonste weg in nieuwe tijden.

OnsEerbeekBrummen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.