Gratis bespaaarhulp voor inwoners van Brummen

0266586_Energie.jpg

GEM. BRUMMEN – Inwoners van de gemeente Brummen met een kleine beurs, die bezorgd zijn over hun energierekening, kunnen advies vragen aan een bespaarhulp. Deze kan zorgen voor bijvoorbeeld een nieuwe energiezuinige koelkast of dikke gordijnen. Mensen met een eigen huis krijgen hulp bij het isoleren, zoals het vervangen van glas- of vloerisolatie.

Zo kreeg Leoni een nieuwe, energiezuinige koelkast na contact met de bespaarhulp van de gemeente Brummen. “Ik leef zuinig en dacht dat ik niet extra kon besparen”, vertelt ze. “Samen maakten we een rondje door het huis en we raakten in gesprek over de oude koelkast. Die was lek en roestig, waardoor het laminaat eronder verrotte. Bovendien verbruikte de koelkast veel energie. De bespaarhulp was vriendelijk, geduldig en nam alle tijd voor mij. Ik moest mezelf echt in mijn arm knijpen toen ik hoorde dat ik van de gemeente een nieuwe, energiezuinige koelkast kreeg. Ook hebben we radiatorfolie aangebracht. Ik ben heel goed geholpen en dankbaar voor dit mooie initiatief!”
Inwoners van Brummen die ook een afspraak willen met de bespaarhulp, kunnen zich aanmelden via bespaarhulpbrummen.nl of 0575-568230. De bespaarhulp komt thuis, helpt de bewoner met tips en kijkt voor welke maatregelen iemand in aanmerking komt. De afgesproken maatregelen zijn gratis tot een bepaald budget.
Dit initiatief is een samenwerking van de gemeente Brummen, energiecoöperatie BrummenEnergie en woningcorporatie Veluwonen. De gemeente Brummen heeft hiervoor budget gekregen van de rijksoverheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.